Pobjeda u životu

Istina Pobjede - Božji Plan Spasenja

 Dragi prijatelju, Želio bih ti postaviti neka pitanja u dvije ili tri riječi, koja su od životne važnosti i zatim, ako na njih nemaš odgovora da te upitam kako da nađeš pravi odgovor.

   Pitanja od životne važnosti zadiru u duboke rasprave a ja bih međutim, želio sve to pojedostavniti i upitati te: “Jesi li spašen?”

   Od čega? sigurno ćeš se upitati.

   Od vječne osude tvoje duše, koja je neminovna za sve one koji ne poznaju Boga. Nema to nikakve veze sa članstvom neke crkve bilo koje vrste, pitanje je jednostavno i nadasve važno. JESI LI SPAŠEN? Nije ni vaẑno da li si dobar, častan i pošten čovjek, već jesi li spašen? Jer nitko ne moẑe nakon smrti doći u Božju prisutnost ako nije spašen.

   To je evo pitanje. A evo i početnog odgovora.

   Isus Krist je rekao jednom uglednom i religioznom čovjeku svog doba, Nikodemu: “Moraš se nanovo roditi!” To je jedini Božji plan spasenja, a slijedeći njegove upute možeš već danas biti spašen.

   Prvo, dragi prijatelju, moraš shvatiti da si grešnik. To naime izjavljuje Sveto Pismo za svakog čovjeka bez razlike: “Nema ni jednog pravednoga, baš ni jednoga!” (Rim. 3:10)

   “Jer svi bez razlike sagniješiše i izgubiše Božju slavu.” (Rim. 3:22, 23)

   Nema druge mogućnosti spasenja osim kroz priznanje da si grešan. A budući si grešan, osuđen si na vječnu smrt.

   “Jer je plača za grijeh smrt!” (Rim 6:23)

   “A grijeh donosi smrt.” (Jakov 1:25)

   To sve ukratko znači odvojenje od Boga, boražak zauvijek u paklu. Kako je to strašno! Istina je to, dragi moj prijatelju. Međutim, Bog je toliko ljubio i tebe, da je dao svog jedinorođenog Sina Isusa Krista kao tvog zamjenika za vječnu smrtnu osudu, koji je preuzeo na Sebe sve tovoje grijehe i umro umjesto tebe.

   “Njega (Isusa) koji je bio bez ikakva grijeha Bog učini umjesto nas grijehom, da mi u Njemu postanemo pravednošću Božjom.” (2. Kor. 5:21)

   “On koji osobno u svom tijelu naše grijehe uznese na križ da mi umrijevši svojim grijesima živimo pravednosti, On čijim ste modricama izliječeni.” (1. Petrova 2:24)

   Prema ovome Isus je trebao umrijeti. Morao je proliti Svoju krv, jer.

   “. . . bez prolijevanja krvi nema oproštenja grijeha.” (Hebr. 9:22)

   Teško nam je shvatiti kako je bilo moguće položiti naše grijehe na Isusa ali u Božjoj je riječi tako izneseno. I eto, moj prijatelju, tvoji su grijesi bili položeni na Isusa i On je umro umjesto tebe. To je istina jer Bog ne laže!

   I što da učinim da bih se spasio? upitat ćeš sigurno.

   Odgovorit ću ti niječima apostola Pavla:

   “Vjeruj u Gospodina Isusa Krista pa ćeš se spasiti ti i tvoj dom.” (Djela 16:31)

   A što znači vjerovati u Njega, pitat ćeš dalje.

   Jednostavno vjeruj u Njega kao u Osobu koja je na sebe preuzela sve tvoje grijehe, cijelu kaznu, koji je i umro umjesto tebe ali i uskrsnuo da bi ti bio opravdan, bez grijeha.

   I prizovi Ga u molitvi.

   “Jer tkogod zazove ime Gospodnje spasit će se.” (Rim. 10:13)

   Ako ti je nejasan pojam politve, naći ćeš najbolji opis prave i iskrene molitve grešnika u Svetom Pismu:

   “Bože smiluj se meni grešniku!” (Luka 18:13)

   Sigurno već uviđaš da si grešnik i teško ti je radi toga. Zato odmah bilo gdje se nalazio, uputi molbu iz iskrenog srca Bogu u molitvi. Nisu potrebne duge i glasne molitve, jer sam Bog jedva čeka na tvoju molitvu da bi te spasio. Dovoljno ti je reći: “O Bože, ja sam grešnik, kajem se, smiluj mi se i spasi me Krista radi!” Kad to učiniš drži se tad Njegova obećanja.

   Tko god (to uključuje i tebe) zazove ime Gospodnje spasit će se (ne kaže mogao bi ili nešto slično, već spasit ćeš se).

   Kad si to shvatio drži se Njegove riječi. Pošto i učinio ono što On zahtijeva, zatraži spasenje vjerom po Njegovoj riječi. Nikakva crkva, sekta ili organizacija, čak niti dobra djela, ništa te ne može spasiti već jedino Isus Krist.

   I jednostavni plan spasenja je ovaj:

   Grešnik si, zbog svojih bi grijeha morao umrijeti ali ako vjeruješ u Isusa Krista kao Onog, koji je umjesto tebe umro i koji je uskrsnuo, bit ćeš spašen. Zazovi Boga shvativši da si grešnik, zatraži Ga da ti se smiluje radi Krista. Tada se drži Njegova obećanja i vjerom prihvati ponuđeno spasenje.

   Možda ćeš reći: “Pa nije to valjda sve što mi je potrebno za spasenje?”

   Da, baš sve. Hvala Bogu, mnogi su postali kršćani, Kristovi sljedbenioi pomoću tog jednostavnog plana spasenja. Taj je plan istinit jer je osnovan na Svetom Pismu.

   Prijatelju, bjeruj u to i slijedi te upute, i to odmah, jer danas je dan tvog spasenja.

   “Pazite! Sada je pravo vrijeme, sada je dan spasenja.” (2. Kor. 6:2)

   “Ne hvali se danom sutrašnjim, jer ne znaš što danas može donijeti.” (Priče 27:1)

   Ako ti ova poruka nije dovoljno jasna pročitaj ju iznova, sve dok ju posve ne shvatiš. Nemoj baciti ovaj traktat dok kroz njega ne nađeš svoje spasenje. Tvoja duša vrijedi više nego cijeli svijet.

   “Što dakle, koristi čovjeku ako dobije cijeli svijet, a izgubi svoj život? Što li može čovjek dati kao otkupninu za svoj život?” (Marko 8:36, 37).

   Budi siguran u svoje spasenje, Ono ti je potrebnije nego išta drugo. Ako izgubiš svoju dušu, svoj život, promašit ćeš vječnost, izgubiti ju. Neka ti Bog pomogne da se danas spasiš. Jer On će te spasiti i čuvati te.

   “Nikakva kušnja veća od Ijudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budet kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijet.” (1. Kor. 10:13)

   Nemoj se osloniti na svoje osjećaje. Oni se mijenjaju. Osloni se na Božja obećanja. Ona se nikad ne mijenjaju.

   Kad si spašen, tri stvari su ti potrebne za duhoinv uzrast. MOLITA - to je razgovor s Bogom, ČITANJE BIBLIJE - Bog Razgovara s tobom, SVJEDOČENJE - s drugima razgovoraš o Bogu.

   “Tko god Mene prizna pred ljudima, priznat ću i Ja njega pred svojim Ocem nebeskim.” (Matej 10:32)                    

 

Copyright: Robert Ford Porter, 1991

 

Pobjeda u Sportu

Kim Pavlin - Hrvatska   Plivanje

BOG ME JE PROVEO KROZ MNOGE BORBE I ŽRTVE

Upoznala sam Krista kad sam još bila mala, odrastajuću u domu s roditeljima kršćanima koji su bili spašeni kroz službu Billy Grahama. Moja srednja sestra je molila sa mnom da prizovem Krista u svoj život kad sam imala šest godina. Odrasla sam pohađajući nedjeljnu školu i crkvu koja je imala ljubav i božansko okruženje.

Bilo je začuđujuće gledati kako je Bog koristio moje umijeće plivanja i oblikovao me da budem što je moguće bolja svjedokinja za njega. U višim godinama srednje škole, kad sam pohađala koleđ A&M u Texasu, uistinu sam počela shvaćati zašto se bavim plivanjem. To nije bilo samo zbog sporta ili popularnosti ili reputacije koju bi ja  time dobila, to nije čak bilo niti zbog medalja, nego mi je Bog dao ovu sposobnost i talen da bi proslavila Njega i plivala za Njega i to je razlog zašto to činim svaki dan. To nije zbog nekog trenutka slave ili zbog pažnje medija nego zato što sam imala oči usredotočene na Njega.    

Bog me je proveo kroz mnoge borbe i žrtve  koje plivanje donosi. Gledam unatrag na zadnjih par godina škole i shvaćam da je Bog učinio tako puno stvari kroz to, puno više nego samo plivanje. Čak i pored toga da sam išla na Olimpijske igre, što je najveća stvar u mom životu, postoji još puno više toga što mi je On podario.     

Započeli smo Biblijsko pročavanje za našu plivačku ekipu i na početku smo imali tri djevojke. Sada imamo desetak i više djevojaka. Gledajući što se događa u ekipi za plivanje to me čini poniznom znajući da mi je Bog koristio za taj posao u ekipi. To mi je pomoglo u teškim danima kad sam zaronjavala i izronjavala umirajući, a On mi je šaptao: "To je više od toga. Pogledaj što sam učinio, kako sam te ovdje koristio."  

Shvaćam kako je bilo teško ovo putovanje da dođem do točke gdje se ostvario moj san da odem na Olimpijske ige, no Bog me je doveo tamo da to koristi za Njegovu slavu. On me je postavio na tu uzvisinu gdje trebam sjajiti svjetlošću za Njega i donositi slavu Njegovom imenu. To je najveća uzvisina koju mi je On mogao dati.

English  |  Spanish  |  Portuguese  |  French  |  German  |  Chinese  |  Russian  |  Arabic  |  Italian  |  Dutch  |  Korean  |  Croatian  |  Greek  |  Japanese  |  Ukrainian  |  Romanian
Login Copyright 2013 by Wings Bearing Precious Seed