Victorie în Viață

Planul simplu de salvare al lui Dumnezeu

Prietene: Îţi pun cea mai importantă întrebare din viaţă. Bucuria sau întristarea ta pentru toată eternitatea depinde de răspunsul pe care-l vei da. Întrebarea este: Eşti salvat, ai fost tu salvat? Nu se pune problema cât de bun eşti, nici dacă eşti membru în vreo biserică, ci, eşti salvat? Eşti sigur că vei merge în cer când vei muri?
    Pentru ca să poţi merge în cer, Dumnezeu spune că trebuie să fi născut din nou. În Ioan 3: 7, Isus i-a spus lui Nicodim: „Trebuie să fiţi născuţi din nou.”
    În Biblie Dumnezeu ne dă planul prin care putem afla cum să fim născuţi din nou, adică să fim salvaţi. Planul lui este simplu! Tu poţi fi salvat chiar astăzi. Cum?
    Mai întâi, prietene, trebuie să îţi dai seama că eşti păcătos. Romani 3:23 spune: „Fiindcă toţi au păcătuit şi nu ajung la gloria lui Dumnezeu.”
    Deoarece eşti păcătos eşti condamnat la moarte. Romani 6:23 spune: „Fiindcă plata păcatului este moarte....” Aceasta înseamnă despărţirea eternă de Dumnezeu, în iad. “Şi după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceasta vine judecata,” (Evrei 9:27).
    Dar Dumnezeu te-a iubit atât de mult încât l-a dat pe singurul său Fiu născut, pe Isus Cristos, ca să poarte păcatul tău şi să moară în locul tău. “Fiindcă pe cel ce nu a cunoscut păcat l-a făcut păcat pentru noi; ca noi să fim făcuţi dreptatea lui Dumnezeu în el,”
(2 Corinteni 5:21).
Isus a trebuit să-şi verse sângele şi să moară. „Căci viaţa cărnii este în sânge...,” (Levitic 17:11), şi „...fără vărsare de sânge nu este iertare,” (Evrei 9:22).
    „Dar Dumnezeu îşi demonstrează dragostea faţă de noi, în aceea că, pe când eram noi încă
păcătoşi Cristos a murit pentru noi,”
(Romani 5:8).
    Deşi nu putem înţelege cum, Dumnezeu a spus că păcatele mele şi păcatele tale au fost puse asupra lui Isus şi el a murit în locul nostru. El a devenit înlocuitorul nostru. Da, este adevărat, căci Dumnezeu nu poate să mintă. Prietene, “...Dumnezeu ...acum, porunceşte tuturor oamenilor de pretutindeni, să se pocăiască;” (Faptele Apostolilor 17:30).
    Această pocăinţă este o schimbare a minţii, în urma căreia persoana respectivă este de acord cu Dumnezeu, recunoscând că este păcătoasă şi acceptând lucrarea săvârşită de Isus pentru noi pe cruce.
    În Faptele Apostolilor 16:30-31 temnicerul din Filipi i-a întrebat pe Paul şi pe Silas: “...Domnilor ce trebuie să fac ca să fiu salvat?” Şi ei i-au răspuns: “Crede pe Domnul Isus Cristos şi vei fi salvat....”
    Pur şi simplu crede în el ca şi în cel care a purtat păcatul tău, a murit în locul tău, a fost îngropat şi cel pe care Dumnezeu l-a înviat.
Învierea lui constituie o asigurare puternică a faptului că cel credincios are un fundament pe baza căruia să afirme că posedă viaţă eternă, atunci când l-a primit pe Isus ca şi salvator.
    „Dar tuturor celor ce l-au primit, le-a dat autoritatea să devină fiii lui Dumnezeu; chiar celor ce cred în numele lui,” (Ioan 1:12).
    „Fiindcă oricine va chema numele Domnului va fi salvat,” (Romani 10:13).
    În acest oricine eşti cuprins şi tu. “Va fi salvat” înseamnă certitudine absolută – nu “poate,” sau “să mai vedem...” ci sigur va fi salvat.
    Neîndoios îţi dai seama că eşti păcătos. Chiar
acum, oriunde te-ai afla, pocăindu-te, îndreap- tă-ţi inima înspre Dumnezeu în rugăciune.
    În Luca 18:13, un păcătos s-a rugat astfel: “Dumnezeule, fii milostiv cu mine, un păcătos.” Roagă-te şi tu: Doamne ştiu că sunt păcătos. Cred că Isus a fost înlocuitorul meu, când a murit pe cruce. Cred că sângele său vărsat, moartea, îngroparea şi învierea sa, s-au săvârşit pentru mine. Acum îl primesc ca salvator al meu. Îţi mulţumesc pentru iertarea păcatelor mele, pentru darul salvării şi al vieţii eterne, toate datorate harului tău plin de îndurare. Amin.
    Crede-l pe Dumnezeu pe cuvânt şi însuşeşte-ţi, prin credinţă, salvarea lui. Crede şi vei fi salvat. Nici o biserică, nici o lojă şi nici toate faptele bune din lume nu te pot salva. Nu uita, Dumnezeu este cel care salvează. Toată salvarea este a lui!
    Planul simplu de salvare este acesta: Tu eşti păcătos. Prin urmare dacă nu crezi în Isus, care a murit în locul tău, vei petrece eternitatea în iad. Dacă crezi în el ca şi salvator al tău crucificat, îngropat şi înviat, primeşti iertarea pentru toate păcatele tale şi darul său de salvare eternă prin credinţă.
    Poate vei spune: Nu se poate să fie atât de     simplu! Ba da, este chiar aşa de simplu şi întru totul de acord cu învăţătura Bibliei. Este chiar planul lui Dumnezeu. Prietene crede în Domnul Isus şi primeşte-l ca şi salvator al tău chiar astăzi.
    Dacă planul lui nu-ţi este perfect limpede,
reciteşte acest tractat şi nu-l lăsa din mână până când îl vei înţelege. Sufletul tău preţuieşte mai mult decât toată lumea aceasta. „Fiindcă la ce îi va folosi unui om, dacă va câştiga lumea întreagă, şi o să îşi piardă propriul suflet? Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?” (Marcu 8:36, 37).
    Caută să fii sigur că eşti salvat. Dacă îţi pierzi sufletul, ratezi cerul şi pierzi totul. Te rog, lasă-l pe Dumnezeu să te salveze chiar în clipa aceasta!
    Puterea lui Dumnezeu te va salva şi te va păstra salvat, ajutându-te să trăieşti o viaţă creştină de biruinţă. “Nu v-a luat nici o ispită, decât ceva obişnuit omului; dar Dumnezeu este credincios, care nu va permite a fi voi ispitiţi peste ce sunteţi în stare, ci împreună cu ispita va face şi o cale de scăpare, ca voi să fiţi în stare să o purtaţi,” (1 Corinteni 10:13).
    Nu te încrede în sentimentele tale. Ele sunt schimbătoare. Bazează-te pe pro- misiunile lui Dumnezeu. Ele nu se schimbă niciodată. După ce ai fost salvat sunt trei lucruri pe care trebuie să le practici zilnic pentru creşterea ta spirituală: Roagă-te – adică vorbeşte cu Dumnezeu. Citeşte Biblia – lasă-l astfel pe Dumnezeu să-ţi vorbească. Fii mărturisitor – vorbeşte pentru Dumnezeu.
    Trebuie după aceasta să te botezi, ca act de ascultare faţă de Domnul Isus Cristos, şi ca mărturie publică a salvării tale; apoi să aderi fără întârziere la o biserică fidelă Bibliei. “...nu fi ruşinat de mărturia Domnului nostru,”
(2 Timotei 1:8).
    “De aceea, pe oricine mă va mărturisi înaintea oamenilor, pe el îl voi mărturisi şi eu înaintea Tatălui meu care este în cer,”
(Matei 10: 32).

Victorie în sport

Valeria Tedeev - Ucraina
Antrenorul de Wrestling

Scopul meu din copilărie a fost să fiu ca unchiul meu. Fratele mai mic al tatălui meu a fost  campion european la wrestling. L-am privit ca pe un model demn de urmat și am vrut să devin un luptător ca el. Încetul cu încetul, acest vis al meu a început să devină realitate pe măsură ce primeam note bune la școală și mă antrenam la clubul local pentru a dobândi tehnică în lupte.

Eram supărat pe sistem ... și pe toată lumea

În 1970, în orașul Donesk, Ucraina, am devenit campionul URSS la categoria  de juniori. Următorul pas consta în participarea la campionate mondiale în categoria de 60 kg. Pentru a reprezenta Uniunea Sovietică, nu trebuia să fii doar un luptător puternic, ci, trebuia să îndeplinești un anumit standard de cetățean sovietic model. Acest lucru era necesar pentru a preveni necinstirea sau dezonorarea steagul sovietic de către atleți. Am fost crescut într-o manieră la fel de strictă ca ceilalți copii din republica noastră, de aceea, când am fost respins pe motiv că nu mă încadram în parametri de comportament care erau acceptați în acel moment pentru a călători, am fost foarte ofensat. Eram supărat pe sistem, pe antrenorii mei și pe aproape tot.


Coșmarul meu de 25 de ani a început

Am decis să petrec mai mult timp cu copiii care făceau probleme. Am încercat prima țigară cu ei, apoi hașiș, și apoi narcotice puternice și pastile de diferite tipuri. Coșmarul meu de 25 de ani a început și am experimentat ani de încercări de antrenamente și lupte, dar am ajuns la un stil de viață delincvent, fără speranță, pentru a-mi întreține dependența puternică de droguri.

Fratele meu a încercat din greu să mă ajute. M-a dus la diferite clinici, care îmi ajutau corpul temporar, dar nu și sufletul. În acel moment nu știam că numai Dumnezeu îmi poate vindeca sufletul și nimeni altcineva. Încercam să umplu acel gol cu ​​narcotice, și nu e nevoie să spun că drogurile au continuat fără speranță.

Corpul îmi era acolo, dar mintea îmi rătăcea în alt loc

La un centru de reabilitare pentru dependenți de droguri, câțiva creștini au început să-mi vorbească despre Dumnezeu. Nu i-am luat în serios crezând că sunt niște molâi și nefiind interesat de ce aveau de oferit. Dar, ce îmi plăcea cel mai mult referitor la întâlnirile lor erau cântecele. Cântecele creștine erau bune. Dar, în timp ce vorbeau, trupul îmi era acolo, dar mintea îmi rătăcea în alte locuri, în locuri în care puteam face rost de narcotice.

Stilul meu de viață m-a adus în pragul morții, dar Dumnezeu ... m-a adus la viață


Foști dependenți de droguri conduceau un centru de reabilitare în munți cu întâlniri dimineața și seara. În cele din urmă am devenit destul de treaz pentru a asculta cuvintele lui Isus: "Veniți la Mine toți cei osteniți și vă voi da odihnă." Aceste cuvinte mi-au atins într-adevăr inima, pentru că de asta aveam nevoie. Aveam nevoie de pace în duhul meu. Dumnezeu a intervenit în viața mea. Stilul meu de viață m-a adus în pragul morții, dar Dumnezeu m-a căutat și m-a adus la viață.

Sunt cu Dumnezeu de 10 ani. El mi-a dat un loc de muncă, ca antrenor obținând chiar titlul de "Antrenorul anului." Luptătorii pe care îi antrenez acum nu cunosc doar mișcări, ci și faptul că sunt creștin. Este interesant faptul că Dumnezeu mi-a dat darul de a scrie cântece  și de a cânta. Lăudat să fie Domnul, chiar dacă nu mă consider un cântăreț, compozitor sau un chitarist bun, îmi folosesc aceste daruri în biserică și în închisori. Cântecele sunt despre lucruri prin care am trecut. Am venit la Dumnezeu prin cântece și eu sunt foarte recunoscător că El mă folosește pentru a duce harul Său care salvează și altora.

 Era 1970, în orașul Donesk, Ucraina, atunci când am devenit campion de juniori al URSS. Urmatorul pas a fost de a merge la campionate mondiale pentru a concura în clasa de greutate de 60 kg. Pentru a reprezenta Uniunea Sovietică, o persoană care nu a avut doar să fie un luptător puternic, dar, de asemenea, a trebuit să îndeplinească un anumit standard al unui cetățean model sovietic. Acest lucru a fost de a preveni un atlet de la shaming sau necinstirea steagul sovietic. Am fost crescut modul în care s-au ridicat alți copii din republica noastră, care a fost foarte strict asa ca atunci cand am fost refuzat pentru că am căzut în afara parametrilor de comportament care au fost acceptate pentru a călători în acel moment, am fost foarte ofensat. Am fost supărat pe sistem, la antrenori mei și cele mai totul.

Mea de 25 de ani, a început coșmarul

Am decis să-și petreacă mai mult timp cu copiii care au făcut probleme. Am încercat prima țigară cu ei, și apoi hash, și apoi narcotice puternice și pastile de diferite tipuri. Mea de 25 de ani, a început coșmarul și am experimentat ani de a încerca să antreneze și lupte, dar a căzut într-un stil de viață fără speranță de crimă, în scopul de a sprijini o dependenta de droguri grele.

Fratele meu a încercat atât de greu să mă ajute. El mi-a luat la clinici diferite, care ar ajuta temporar corpul meu, dar nu și sufletul. N-am știut în acel moment că numai Dumnezeu putea să vindece sufletul meu și nimeni altcineva. Aș încerca să umple acel gol cu ​​narcotice, și e nevoie să spun că drogurile au continuat fără speranță.

Mi-ar fi acolo în trup, dar mintea mea a rătăcit într-un alt loc

Creștinii au început să vorbesc cu mine despre Dumnezeu, la un centru de reabilitare de droguri. Nu le-am luat în serios, m-am gândit că erau slăbănogi și ceea ce aveau nu era pentru mine. Dar, lucru pe care mi-a placut cel mai bine despre întâlnirile lor a fost melodiile. Cântece creștine erau bune și un fel. Dar, așa cum au vorbit, aș fi acolo în trup, dar mintea mea a rătăcit într-un alt loc, în cazul în care aș putea obține narcotice.

Stilul meu de viață mi-a adus în pragul morții, dar Dumnezeu ... mi-a adus la viață

Foști dependenți de droguri a fugit un centru de reabilitare în munți cu întâlniri în dimineața și seara. În cele din urmă am devenit destul de treaz pentru a asculta cuvintele lui Isus: "Veniți la Mine toți cei osteniți și îți voi da odihnă." Aceste cuvinte atins într-adevăr inima mea, pentru că asta e ceea ce am nevoie. Am nevoie de pace în duhul meu. Dumnezeu a intervenit în viața mea. Stilul meu de viață mi-a adus în pragul morții, dar Dumnezeu ma căutat și mi-a adus la viață.

Am fost acum cu Dumnezeu timp de 10 ani. El mi-a dat un loc de muncă pentru a lucra cu sportivii ca un antrenor, chiar și obținerea titlului de "remarcabile Antrenor al anului." Luptătorii Antrenez știu nu doar mișcă, dar, de asemenea, că eu sunt un creștin. Este interesant faptul că Dumnezeu mi-a dat darul scris și cântând cântece. Lăudați pe Domnul, chiar dacă eu nu mă consider un cântăreț, compozitor sau chitara bun jucător, acele cadouri mi-am dat, folosesc în biserică și închisori. Piesele sunt despre lucruri am trecut prin. Am venit la Dumnezeu prin cântece și eu sunt atât de recunoscător că El mă folosește pentru a ajuta la aducerea harul Său de economisire altora.
English  |  Spanish  |  Portuguese  |  French  |  German  |  Chinese  |  Russian  |  Arabic  |  Italian  |  Dutch  |  Korean  |  Croatian  |  Greek  |  Japanese  |  Ukrainian  |  Romanian
Login Copyright 2013 by Wings Bearing Precious Seed